Italiaanse media: Ajax-target snel naar Amsterdam voor medische keuring

Italiaanse media: Ajax-target snel naar Amsterdam voor medische keuring
4 augustus om 17:32

Volgens Corriere dello Sport staat Daniele Rugani op het punt om naar Ajax te verhuizen. De onderhandelingen tussen Juventus en de Amsterdammers hebben flinke vooruitgang geboekt, en Rugani zal naar verwachting volgende week naar Amsterdam reizen voor medische keuringen en het ondertekenen van zijn contract.

Rugani, die sinds 2015 deel uitmaakt van Juventus, is door de nieuwe trainer Thiago Motta samen met spelers zoals Federico Chiesa en Wojciech Szczesny geïnformeerd dat hij een nieuwe club mag zoeken. De 30-jarige verdediger heeft al toegezegd naar Ajax te willen komen, maar de deal is nog niet definitief rond. Ajax moet eerst spelers verkopen om de transfer mogelijk te maken.

Het plan is dat Rugani op huurbasis naar Ajax komt. Na het seizoen zullen beide clubs opnieuw onderhandelen om te zien of een permanente transfer mogelijk is, maar een koopoptie is niet opgenomen in het huidige voorstel. Rugani heeft een contract bij Juventus tot medio 2026, maar wist nooit een vaste basisplaats te veroveren. Ajax hoopt de deal na de Europa League-wedstrijden tegen Panathinaikos af te ronden.