Volgens The Athletic is Atlético dicht bij een akkoord met Man City over Álvarez

Update: 'Atlético bereikt akkoord over Álvarez, City breekt ruim het clubrecord'

6 augustus om 10:20
Laatste update: 6 augustus om 10:20

Atlético Madrid is dicht bij het aantrekken van Julian Álvarez, zo meldt The Athletic. Volgens het Engelse kwaliteitsmedium is er van een deal nog geen sprake, maar dat punt op de horizon is wel degelijk in zicht.

De laatste weken ging het steeds meer over een vertrek van Álvarez. Dat bewoog meerdere clubs om in actie te komen rondom de spits van City. Zo werd ook Paris Saint-Germain genoemd, maar zij vissen volgens The Athletic achter het net. Atlético gaat de slag om de 24-jarige aanvaller winnen. 

De transfersom die Manchester City voor Álvarez gaat ontvangen, is ongeveer een vijfvoud van het bedrag waarvoor de speler in januari 2022 van River Plate werd overgenomen. Dat komt neer op een som van ruim tachtig miljoen euro. Een akkoord tussen speler en club over persoonlijke voorwaarden gaat ook geen probleem worden, klinkt het.

Met Álvarez haalt Atlético een opvolger van de naar AC Milan vertrokken Álvaro Morata en transfervrij gelopen Memphis Depay binnen. Ook Villarreal-spits Alexander Sorloth werd onlangs binnengehaald.

Update: The Athletic meldt dat Atlético Madrid en Manchester City een akkoord hebben bereikt over Julian Álvarez. De transfersom loopt nog hoger op dan de tachtig miljoen euro die aanvankelijk werd genoemd. Er wordt gerept van een totaalbedrag van 95 miljoen euro, inclusief bonussen. Dat zou een recordtransfer voor City zijn.