West Ham slaat grote transferslag: Duits international teamgenoot van Summerville

West Ham slaat grote transferslag: Duits international teamgenoot van Summerville
5 augustus om 18:12

Niclas Füllkrug heeft zijn transfer van Borussia Dortmund naar West Ham United afgerond. De 31-jarige spits gaat in Londen samenspelen met Crysencio Summerville, die eerder deze week gepresenteerd werd door The Hammers.

Füllkrug tekent een contract tot medio 2028. Met zijn transfer zou een bedrag van ongeveer dertig miljoen euro zijn gemoeid. De Duitser was afgelopen seizoen steevast de eerste keus in de spits bij Dortmund, dat mede dankzij zijn goals de finale van de Champions League haalde. In de Bundesliga eindigden de geelzwarten echter op een teleurstellende vijfde plaats.

Dortmund betaalde vorig seizoen zeventien miljoen euro aan Werder Bremen voor Füllkrug en krijgt nu dus bijna het dubbele terug. Dat wil de club naar verluidt gaan herinvesteren om de komst van Serhou Guirassy van VfB Stuttgart te realiseren.

Füllkrug is een 21-voudig Duits international en scoorde in 43 officiële duels vijftien keer voor Dortmund. West Ham wist behalve hem en Summerville deze zomer ook Max Kilman (47 miljoen) en Luis Gilherme (23 miljoen) vast te leggen.