Deze ex-PSV'er duikt op bij de Europa League-tegenstander van Ajax

Deze ex-PSV'er duikt op bij de Europa League-tegenstander van Ajax

5 augustus om 22:16

Panathinaikos heeft zich versterkt met Philipp Max, voormalig speler van PSV. Dat gebeurt vlak voor de cruciale duels tegen Ajax in de derde voorronde van de Europa League. De Duitser werd maandagavond gepresenteerd door de Grieken.

Max, die de afgelopen seizoenen bij Eintracht Frankfurt speelde, was daar niet zeker van een basisplaats en besloot de overstap naar Panathinaikos te maken. De Griekse club betaalde één miljoen euro voor de verdediger, die een contract tot 2027 heeft getekend.

De dertigjarige Max is geen onbekende in Nederland. Hij speelde van 2020 tot begin 2023 bij PSV, waar hij in 117 wedstrijden acht keer scoorde en twintig assists gaf. In januari 2023 werd hij door Eintracht Frankfurt overgenomen van PSV, eerst op huurbasis en later definitief voor twee miljoen euro.

Bij Panathinaikos komt Max onder anderen voormalig Feyenoord-spelers Bart Schenkeveld en Tonny Vilhena tegen. Het is nog niet bekend of Max in de selectie zit voor de wedstrijden tegen Ajax. De eerste wedstrijd is donderdag in Griekenland en de return volgt een week later in de Johan Cruijff Arena.