Waar en hoe laat wordt de Olympische voetbalfinale Frankrijk - Spanje uitgezonden?

Waar en hoe laat wordt de Olympische voetbalfinale Frankrijk - Spanje uitgezonden?
9 augustus om 18:31
Laatste update: 9 augustus om 18:31

De climax van het Olympische voetbaltoernooi nadert met een spetterende finale tussen gastland Frankrijk en Spanje. Beide teams hebben zich door een uitdagend toernooi geworsteld en staan nu op de drempel van olympisch goud. Waar kun je deze wedstrijd kijken? VoetbalNieuws dient als je tv-gids!

Finale Olympische Spelen: Frankrijk - Spanje

Frankrijk, geleid door bondscoach Thierry Henry, heeft sterke prestaties geleverd in de knock-outfase door Argentinië met 0-1 te verslaan in de kwartfinale en Egypte na verlenging met 3-1 in de halve finale. Spanje, dat de Europese titel in 2024 veroverde, wil nu ook Olympisch goud pakken. Ze versloegen Japan met 3-0 in de kwartfinale en Marokko met 2-1 in de halve finale. Deze wedstrijd belooft een spannende strijd te worden tussen twee van Europa's grootste voetbalnaties.

Frankrijk - Spanje op de Olympische Spelen kijken

De finale tussen Frankrijk en Spanje wordt vrijdag 9 augustus om 18.00 uur gespeeld in het Parc des Princes in Parijs. De wedstrijd wordt uitgezonden op Eurosport en HBO Max, en mogelijk ook op internationale publieke omroepen. Het is nog onduidelijk of de NOS deze wedstrijd live op televisie zal uitzenden vanwege andere Nederlandse sportevenementen die de voorkeur kunnen krijgen.

VoetbalNieuws doet tevens verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.