Vermoedelijke opstelling Twente: behouden Oosting kiest voor ervaring in Salzburg

Dit is de vermoedelijke opstelling van FC Twente tegen Red Bull Salzburg
6 augustus om 07:15
Laatste update: 6 augustus om 07:15

FC Twente maakt zich op voor de eerste van de twee wedstrijden in de derde voorronde van de Champions League tegen Red Bull Salzburg. Dit is de vermoedelijke opstelling waarmee de Tukkers het veld zullen betreden.

Er is afgelopen zomer het nodige veranderd bij Twente. Zo zijn Robin Pröpper, Gijs Smal, Joshua Brenet, Naci Ünüvar en Myron Boadu vertrokken. Daar zijn nieuwe spelers voor in de plaats gekomen met Sam Lammers, Sayfallah Ltaief en Bas Kuipers. Het heeft voor een mooie strijd in de basiself van Twente gezorgd.

Bij het samenstellen van de opstelling lijkt Oosting wat meer te gaan kiezen voor vertrouwde namen en qua intentie een wat meer behouden elftal. Dat betekent basisplaatsen voor Alec van Hoorenbeeck boven Max Bruns als vervanger van Pröpper, Youri Regeer, Anass Salah-Eddine boven nieuwkomer Kuipers en Carel Eiting boven de wat aanvallender ingestelde Michel Vlap, die in voorbereiding vooral als middenvelder werd gebruikt. Bovendien zal Mitchell van Bergen naar verwachting spelen boven Ltaief.

Lammers, de speler waar bij Twente misschien wel het meest van wordt verwacht, moet in eerste instantie genoegen nemen met een plek op de bank. Dat komt omdat Ricky van Wolfswinkel als aanvoerder is benoemd.

De vermoedelijke opstelling van FC Twente: Unnerstall; Regeer, Hilgers, Van Hoorenbeeck, Salah-Eddine; Kjølø, Eiting, Steijn; Rots, Van Wolfswinkel, Van Bergen