'PSV krijgt concurrentie uit Duitsland in de strijd om Van den Berg'

PSV krijgt concurrentie uit Duitsland in de strijd om Van den Berg'
6 augustus om 18:20
Laatste update: 6 augustus om 18:31

PSV is deze zomer niet de enige club die achter Sepp van den Berg aanzit. Volgens het Duitse Kicker heeft ook VFL Wolfsburg interesse in de verdediger, die nu nog onder contract staat bij Liverpool. 

PSV is naarstig op zoek naar defensieve versterkingen en is daarvoor uitgekomen bij Van den Berg. Liverpool zit met hun vraagprijs van twintig miljoen euro hoog in de boom, waardoor de clubs nog geen overeenstemming hebben bereikt. In de voorbereiding ging Van den Berg met Liverpool op trainingskamp naar Amerika, waardoor PSV geduld moest hebben met de defensieve versterking. 

Nu meldt Kicker dat ook Wolfsburg Van den Berg graag wil inlijven deze zomer. "De verdediging van Wolfsburg heeft versterking nodig, en Sepp van den Berg is een voorname kandidaat", aldus het Duiste medium. Bij Wolfsburg zijn er twijfels over de toekomst van Maxence Lacroix. Lacroix heeft duidelijk gemaakt dat hij zijn contract, dat over elf maanden afloopt, niet wil verlengen.

Van den Berg heeft een goede reputatie in Duitsland na uitleenperiodes bij Schalke 04 en FSV Mainz. Volgens Kicker heeft Wolfsburg's algemeen directeur Peter Christiansen in de afgelopen maanden een goed beeld gekregen van de selectie en ziet hij in Van den Berg een waardevolle toevoeging. Ook voor Wolfsburg is de twintig miljoen euro die LIverpool vraagt te gortig. Het is niet bekend hoeveel de Duitsers voor Van den Berg overhebben.