Dit zegt Oosting over de ontmoeting met Salzburg in de Champions League

Dit zegt Oosting over de ontmoeting met Salzburg in de Champions League
6 augustus om 20:40
Laatste update: 6 augustus om 21:13

Dinsdag neemt FC Twente het in de voorronde van Champions League op tegen Red Bull Salzburg. In Oostenrijk kiest trainer Joseph Oosting ervoor om aanwinst Sam Lammers op de bank te houden. Voorafgaand aan het duel ging Oosting bij Ziggo Sport in op zijn keuzes en de verwachtingen in zijn ploeg. 

Op de vraag hoe het voelt om ieder geval twee wedstrijden in de Champions League te coachen toont Oosting zich ambitieus. "Ik ben sportman. Ik ben trainer geworden om het maximale uit mezelf en mijn teams te halen. Dan is dit een mooi podium om op te acteren en daar wil ik ook graag blijven."

Oosting verwacht een moeilijke wedstrijd tegen de Oostenrijkers, maar ziet doorgaan niet als onmogelijk."We hebben vorig jaar geknokt, gestreden en goed voetbal laten zien. Het hele jaar wil ik terug zien in vandaag. We willen stappen maken, die hebben we gezet vorig jaar en hier staan we. Haal het maximale eruit heb ik tegen de spelers gezegd. Tussen de vier lijnen verwacht ik het maximaal haalbare."

Lammers werd deze zomer naar Enschede gehaald. De spits kwam over van Rangers, maar moet tegen Salzburg op de bank beginnen. Oosting vindt niet dat een gebrek aan ritme de enige reden is dat hij voor Ricky van Wolfswinkel kiest. "Ricky was vorig jaar met 16 goals topscorer samen met Sem. Met Sam hebben we een speler gehaald, een spits. Die kan ook spelen, die is wat later ingestroomd, dat komt wel goed. Maar we starten vandaag met Ricky."

Deze week kreeg Twente een teleurstelling te verwerken. Aanvoerder Robin Pröpper maakte de overstap naar Rangers, waardoor Oosting geen beschikking meer heeft over zijn leider in de achterhoede. "Het tijdstip is jammer, maar dat gaat nu eenmaal zo. We gunnen Robin die stap, we moeten speels ontwikkelen en verkopen. Dit is voor hem een mooie stap, die gunnen we. We hebben een brede selectie, Alec (van Hoorenbeeck red.) is een waardige vervanger. Vorig jaar heeft hij ook wedstrijden gespeeld, waarin hij moeiteloos aansluit. 

Oosting verwacht een tegenstander die zeker in de openingsfase veel druk zal gaan zetten. "Met name de eerste twintig minuten gaan ze volle bak, dan willen ze iets forceren. Salzburg wil veel mensen in en rondom de bal hebben. Daar moeten we op bedacht zijn. Het gevolg is dat ze veel snelheid hebben en van kant willen wisselen om gevaarlijk te worden. Ik vind dat ze absolute individuele kwaliteit hebben aan de zijkanten."

Oosting weet hoe hij de Oostenrijkse club wil bestrijden. "Wij willen graag hoog druk zetten, maar ook aan de bal moeten we goed zijn. We moeten lef tonen. Er zal bij hen veel intensiteit aan te pas komen, wij moeten rustig blijven en op zoek gaan naar onze vrije man op het middenveld en van daaruit tot kansen komen.