'Verdediger keert graag terug naar PSV: Eindhovenaren houden de boot af'

'Verdediger aast op terugkeer naar PSV: Eindhovenaren houden de boot af'

6 augustus om 22:20

Patrick van Aanholt wil graag terugkeren naar PSV, maar de clubleiding houdt hem voorlopig aan het lijntje. Volgens het Eindhovens Dagblad geeft technisch directeur Earnest Stewart de voorkeur aan een speler waarin hij volledig vertrouwen heeft.

PSV is actief bezig met het versterken van de verdediging en zoekt naast Sepp van den Berg nog twee extra verdedigers. De club wil echter geen overhaaste beslissingen nemen en zoekt zorgvuldig naar de juiste spelers. Patrick van Aanholt, die momenteel zonder club zit, heeft zijn interesse getoond om terug te keren naar Eindhoven.

Van Aanholt speelde eerder 52 wedstrijden voor PSV en heeft ook ervaring opgedaan bij clubs zoals Crystal Palace, Sunderland, Vitesse en Galatasaray. Zijn contract liep deze zomer af en sindsdien is hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ondanks zijn wens om terug te keren, heeft de clubleiding van PSV nog geen beslissing genomen.

Volgens het Eindhovens Dagblad wil Stewart liever wachten op een naam waarin hij alle vertrouwen heeft, in plaats van te kiezen voor een twijfelgeval of een speler die eerder bij de club is vertrokken. Deze aanpak doet denken aan de situatie van Daniel Schwaab, die na zijn vertrek in 2019 toch nog een seizoen terugkeerde bij PSV. Of Van Aanholt daadwerkelijk terugkeert naar PSV, hangt af van de verdere ontwikkelingen op de transfermarkt en de beslissingen van Stewart en coach Peter Bosz.