Wat is de huidige vorm van Panathinaikos?

Dit is de huidige vorm van Ajax-opponent Panathinaikos voor het EL-duel

15 augustus om 20:05
Laatste update: 15 augustus om 20:05

Na FC Twente is het de beurt aan Ajax in de derde voorronde. De Amsterdammers spelen in de kwalificatie voor de Europa League tegen Panathinaikos. Wat is de huidige vorm van de Griekse ploeg? VoetbalNieuws.nl zet de resultaten voor je op een rij.

In de tweede voorronde van de kwalificatie voor de Europa League had Ajax het tweemaal niet makkelijk met het Servische Vojvodina FK. De manschappen van Francesco Farioli wonnen in de Johan Cruijff Arena pas laat dankzij een kopbal van de ingevallen Branco van den Boomen. In de returnwedstrijd werd zelfs gescoord door Vojvodina, al kwam het doelpunt van de voet van Josip Sutalo. Uiteindelijk wist Ajax ook de terugwedstrijd te winnen, het werd in Servië 1-3.

Tijdens het heenduel in Griekenland wist Ajax ook te winnen. De Amsterdammers zijn nog ongeslagen in het Europese toernooi en kan daarvoor Steven Berghuis danken. In de eerste helft scoorde de vleugelaanvaller het enige doelpunt van de wedstrijd, waarna de Grieken gingen drukken. Zij scoorde eenmaal, maar de goal werd afgevlagd vanwege buitenspel. Ook werd na een ingreep van Remko Pasveer de lat geraakt.

Wat is de huidige vorm van Ajax-opponent Panathinaikos?

Net als Ajax stroomde Panathinaikos in tijdens de tweede voorronde van de Europa League-kwalificatie. Daarmee hebben de Grieken dus ook al minimaal drie officiële wedstrijden in de benen. Echter is er wel een groot verschil tussen beide ploegen. Waar voor de Amsterdammers afgelopen weekend ook de competitie begon, start deze in Griekenland pas één week later. Voor Panathinaikos staat in het weekend tussen het tweeluik dus geen wedstrijd op het programma. Ajax won de seizoensopener tegen Heerenveen met 1-0.

De resultaten van Panathinaikos:

29 juni: SV Union Haus - Panathinaikos (0-14)
3 juli: Pafos FC - Panathinaikos (0-0)
6 juli: Panathinaikos - Eintracht Braunschweig (0-1)
13 juli: Panathinaikos - AEK Larnaca (3-1)
18 juli: Panathinaikos - Maccabi Netanya (1-0)
25 juli: Panathinaikos - Botev Plovdiv (2-1)
1 augustus: Botev Plovdiv - Panathinaikos (0-4)
8 augustus: Panathinaikos - Ajax (0-1)