'Viertal verzet zich tegen keuze Farioli en wil niet trainen met Jong Ajax'

'Viertal verzet zich tegen keuze Farioli en wil niet trainen met Jong Ajax'
7 augustus om 09:15

Owen Wijndal, Benjamin Tahirovic, Borna Sosa en Silvano Vos hebben geweigerd om mee te trainen bij Jong Ajax. Dit nieuws werd onthuld door ESPN-journalist Cristian Willaert in de podcast Tekengeld. De vier spelers volgen momenteel een apart trainingsschema in afwachting van een transfer.

Vorige week meldde De Telegraaf dat de vier niet meer welkom zijn bij de trainingen van het eerste elftal van Ajax. De nieuwe trainer Francesco Farioli verklaarde tijdens een persconferentie dat de selectie te groot was. Willaert stelt echter dat de berichten over hun terugkeer naar Jong Ajax niet volledig kloppen. "Ik lees overal dat ze zijn teruggezet naar het tweede, maar ik hoorde juist dat deze jongens niet met het tweede mee willen trainen en apart trainen op De Toekomst", aldus Willaert.

Tijdens de Open Dag van Ajax werd duidelijk dat ook Naci Ünüvar zich bij de groep overbodige spelers heeft gevoegd. Trainer Farioli bevestigde dat Ünüvar mag vertrekken. Het is echter onbekend of Ünüvar ook heeft geweigerd om met Jong Ajax te trainen.

Voetbal International gaf een update over de toekomstplannen van de bannelingen. "Sosa ziet zijn vervolg idealiter in Spanje of Italië, maar heeft ook markt in Duitsland. Vos, sinds kort bijgestaan door Pini Zahavi, mikt op een buitenlands avontuur. Ünüvar staat op lijstjes van veel Eredivisie-clubs. Het salaris van Wijndal is voor Nederlandse clubs niet te betalen, dus normaal gesproken ligt ook zijn toekomst in het buitenland", aldus Voetbal International.