Ajax kan tegen Panathinaikos nog niet beschikken over sterkhouder

Ajax kan tegen Panathinaikos nog niet beschikken over sterkhouder

7 augustus om 12:10
Laatste update: 7 augustus om 12:12

Ajax kan donderdag in de voorronde van de Europa League tegen Panathinaikos nog niet beschikken over Steven Bergwijn. De aanvaller heeft volgens De Telegraaf te kampen met naweeën van de blessure die hij op het EK opliep. 

In de eerste helft van de EK-wedstrijd tegen Roemenië raakte Bergwijn geblesseerd. In eerste instantie leek de blessure mee te vallen, maar Bergwijn verscheen sindsdien nog niet op een groepstraining. De Telegraaf meldt dat de aanvaller kampt met de naweeën van de blessure, waardoor hij donderdag nog niet van de partij zal zijn. 

Bergwijn reist dus niet met de Amsterdammers af naar Griekenland voor de ontmoeting met Panathinaikos. Francesco Farioli kiest ervoor om Bergwijn thuis te houden, ook met het oog op komend Eredivisie-weekend. Voor het openingsduel met SC Heerenveen is de aanvaller geschorst. Hierdoor kan Bergwijn zich volledig richten op zijn herstel. 

De return tegen Panathinaikos op 15 augusutus in de Johan Cruijff Arena lijkt volgens de krant haalbaar, tenzij de speler voor die tijd een transfer maakt.