Dit is de selectie van Ajax voor het EL-kwalificatieduel met Panathinaikos

Wat is de selectie van Ajax voor het duel met Panathinaikos?
7 augustus om 13:40

Ajax reist richting Griekenland voor het duel in de derde kwalificatieronde van de Europa League. Panathinaikos zal de tegenstander zijn in Athene. Over welke Ajacieden kan Francesco Farioli beschikken? VoetbalNieuws.nl geeft antwoord op die vraag.

Na FC Twente is het in de derde kwalificatieronde de beurt aan Ajax. De Amsterdammers boekte een moeilijke overwinning in het tweeluik tegen FK Vojvodina. In de Johan Cruijff Arena werd er met 1-0 gewonnen van de Serviërs en tijdens de return werd er met 1-3 gewonnen. Tijdens die duels kon Farioli geen gebruik maken van Brian Brobbey en Steven Bergwijn. Beide heren genoten nog van een vakantie na het Europees Kampioenschap. Voor het duel in Griekenland kent de Italiaanse hoofdtrainer een terugkerende speler. 

Uit welke spelers bestaat de selectie van Ajax voor het duel met Panathinaikos?

Eerder op de dag kwam via De Telegraaf het nieuws naar buiten dat Bergwijn nog altijd afwezig is voor de heenwedstrijd tegen Panathinaikos. De aanvaller en tevens aanvoerder van vorig seizoen kampt nog altijd met naweeën van een blessure en daarom moet hij de komende wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Ook Christian Rasmussen, de Deen die de afgelopen twee wedstrijden startte, is er niet bij. Wel keer Brobbey voor het eerst sinds het EK terug bij Ajax.

De volledige selectie van Ajax:

Jay Gorter
Remko Pasveer
Diant Ramaj
Devyne Rensch
Anton Gaaei
Jorrel Hato
Ahmetcan Kaplan
Youri Baas
Jakov Medić
Josip Šutalo
Dies Janse
Jordan Henderson
Kenneth Taylor
Sivert Mannsverk
Branco van den Boomen
Kian Fitz-Jim
Kristian Hlynsson
Brian Brobbey
Chuba Akpom
Carlos Forbs
Julian Rijkhoff
Bertrand Traoré
Steven Berghuis
Mika Godts