Vitesse stunt en haalt ervaren Büttner (35) terug in Arnhem

Vitesse stunt en haalt ervaren Büttner (35) opnieuw terug naar Arnhem

7 augustus om 17:28
Laatste update: 7 augustus om 17:31

Vitesse heeft bekend gemaakt dat Alexander Büttner terugkeert in Arnhem. De linksback was in de periodes 2008-2012 en 2017-2019 al actief in GelreDome. 

Vitesse maakt via de officiële kanalen bekend dat de ervaren back terugkeert en ook De Graafschap maakt melding van de overstap. De club uit Doetinchem heeft de wens van de speler daarmee geëerd. 'Onze club heeft met Levi Schoppema een meer dan uitstekende speler op de linksbackpositie en onze technische staf heeft veel vertrouwen in hem. De Graafschap is akkoord gegaan met de nadrukkelijke wens van Alexander om te vertrekken en terug te keren bij Vitesse. Wij danken hem voor zijn inzet in de afgelopen twee seizoenen', zegt Michael Ogubai, directeur algemene zaken van De Graafschap.

Büttner vertrok in 2012 bij Vitesse om een avontuur bij Manchester United aan te gaan. Het buitenlandse avontuur verliep echter minder succesvol dan gehoopt. Vitesse heeft na een maandenlange soap de proflicentie weten te behouden en komt het komende seizoen uit in de Keuken Kampioen Divisie uit. De club uit Arnhem kampt nog altijd met grote financiële problemen, maar met de komst van Büttner is in ieder geval een ervaren rot bij de ploeg gekomen.