Elfrink: Neres niet in beeld bij PSV, Italianen tonen serieuze interesse

Elfrink: Neres niet in beeld bij PSV, Italianen tonen serieuze interesse

7 augustus om 19:06

Ondanks andere geluiden van eerder op de woensdag, is PSV niet in de race om David Neres over te nemen van Benfica. Dat meldt clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad op X.

De Portugese krant Record kwam woensdag met het nieuws dat PSV de oud-Ajacied hoog op het verlanglijstje zou hebben staan. De Eindhovenaren zouden met Neres kunnen voorsorteren op een eventueel vertrek van de gewilde Johan Bakayoko, maar volgens Elfrink is dat niet het geval.

De journalist schreef ietwat cryptisch 'Neeres', om vervolgens duiding te geven. 'We begrijpen dat Neres op dit moment geen concrete optie is bij/voor PSV. Hij is met Napoli bezig, meldden tal van buitenlandse journalisten ook al.'

De interesse van Napoli werd ook door Record vermeld. Het staat Neres vrij om een transfer te maken, aangezien trainer Roger Schmidt hem in eerste instantie niet meer nodig heeft. De Portugezen betaalden in de zomer van 2022 ongeveer vijftien miljoen euro voor hem aan Shakhtar Donetsk. Neres’ huidige contract loopt nog tot medio 2027, met een geschatte transferwaarde van 25 miljoen euro. De komende dagen of weken zullen moeten uitwijzen of Napoli daadwerkelijk doorpakt voor de vleugelaanvaller.