Dit zegt Jorrel Hato over zijn nieuwe rol als linksback bij Ajax

Dit zegt Jorrel Hato over zijn nieuwe rol als linksback bij Ajax

7 augustus om 23:35

Jorrel Hato heeft zich neergelegd bij zijn nieuwe rol als linksback bij Ajax, ondanks zijn voorkeur voor een positie in het centrum van de verdediging. De jonge verdediger moest even wennen, maar voelt zich inmiddels comfortabel op zijn nieuwe plek.

Trainer Francesco Farioli maakte tijdens de voorbereiding duidelijk dat Hato zich op de linksbackpositie moest focussen. "Ik heb het eigenlijk vanaf moment één geaccepteerd. Als je op die positie wordt neergezet, ga je ook niet zeggen dat je niet wilt spelen. Vorig seizoen begon ik als centrale verdediger, maar ondere beide trainers heb ik ook op linksback gespeeld. Die switch ben ik dus wel gewend", verklaarde Hato woensdag tijdens de persconferentie in aanloop naar het Europa League-duel met Panathinaikos.

Ondanks de aanpassing blijft Hato positief en ziet hij de voordelen van zijn nieuwe rol. Vorige week tegen FK Vojvodina in Servië scoorde hij zelfs een prachtig doelpunt vanuit zijn positie als linksback. "Het was op het begin even zoekende, maar ik denk dat ik die rol wel goed heb opgepakt", aldus Hato.

Voor Panathinaikos-uit verwacht Hato een fysieke wedstrijd in het warme Athene. "Het was vorige week in Servië ook aardig warm. Ik kan er gelukkig prima mee omgaan", vertelde hij zelfverzekerd.