'PSV ziet Duits international als mogelijke optie voor linkervleugel'

'PSV ziet Duits international als mogelijke optie voor linkervleugel'

8 augustus om 11:22

PSV houdt momenteel de situatie rondom Robin Gosens, speler van Union Berlin, nauwlettend in de gaten. De Duitse vleugelverdediger wordt in verband gebracht met een verhuur of verkoop aan de Eindhovenaren. Hoewel er contact is geweest, lijkt een overeenkomst nog niet concreet te zijn. Dat melden clubwatchers Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad en Marco Timmer van Voetbal International.

Union Berlin staat open voor een verhuur met een koopoptie, maar een eenvoudige huur zonder verdere verplichtingen zien ze niet zitten. Dat zou een struikelblok kunnen vormen voor PSV, dat met Sergiño Dest, Mauro Junior en Fredrik Oppegard al meerdere opties voor de linkerkant heeft.

Het is nog onduidelijk of PSV daadwerkelijk stappen zal ondernemen om Gosens aan te trekken. De komende dagen zullen meer duidelijkheid moeten geven over de eventuele komst van de 30-jarige Duitser naar Eindhoven.

Gosens heeft zowel de Duitse als Nederlandse nationaliteit en begon zijn profcarrière bij Jong Vitesse, waarna hij werd uitgeleend aan FC Dordrecht. Via Heracles Almelo kwam hij uiteindelijk in de Serie A terecht, waar hij speelde voor Atalanta en Internazionale. Gedurende die periode kwam Gosens ook in aanmerking voor het Duitse nationale elftal, waarvoor hij tot dusver twintig interlands speelde. Hij was onder meer actief op het EK 2020.