Wie is Robin Gosens, de Duitse Nederlander die aan PSV wordt gelinkt?

Wie is Robin Gosens, de Duitse Nederlander waarop PSV spoedig gaat bieden?

9 augustus om 12:50
Laatste update: 9 augustus om 12:50

PSV houdt momenteel de situatie rondom Robin Gosens nauwlettend in de gaten. De Duitse vleugelverdediger van FC Union Berlin wordt in verband gebracht met een mogelijke verhuur of verkoop aan de Eindhovenaren. De beide partijen spraken met elkaar, maar PSV lijkt nu ook een aanbod te gaan neerleggen bij de Duitse club. Wie is Robin Gosens eigenlijk? VoetbalNieuws.nl schetst een profiel.

Wie is Robin Gosens?

Waarom heeft Robin Gosens ook de Nederlandse nationaliteit?

Robin Everardus Gosens werd geboren op 5 juli 1994 in Emmerik, Duitsland, en is momenteel 30 jaar oud. Hij heeft zowel de Duitse als de Nederlandse nationaliteit, dankzij zijn Duitse moeder en Nederlandse vader. Gosens begon zijn voetbalcarrière in de jeugd van FC Fortuna Elten 1910, 1. FC Bocholt en VfL Rhede voordat hij in 2012 werd opgenomen in de jeugdopleiding van Vitesse. Hier maakte hij al snel indruk en maakte hij de overgang naar Jong Vitesse.

Robin Gosens in de Eredivisie

In de tweede seizoenshelft van 2013/14 werd Gosens uitgeleend aan FC Dordrecht, waar hij zijn professionele debuut maakte. Na een succesvolle periode bij Dordrecht, inclusief promotie naar de Eredivisie, vertrok hij naar Heracles Almelo in 2015. Bij Heracles speelde hij in totaal 70 wedstrijden en scoorde hij vijf keer. Hij maakte deel uit van het team dat zich voor het eerst in de clubgeschiedenis plaatste voor Europees voetbal.

Robin Gosens in de Eredivisie als speler van Heracles Almelo

In juni 2017 tekende Gosens een driejarig contract bij Atalanta Bergamo in de Serie A. Hier groeide hij uit tot een onmisbare schakel en werd hij een vaste basisspeler. Zijn prestaties bij Atalanta, inclusief drie opeenvolgende derde plaatsen in de Serie A en een kwartfinaleplaats in de Champions League, trokken de aandacht van Internazionale. In de winter van 2022 maakte hij de overstap naar Inter, waar hij in de eerste instantie werd gehuurd en later definitief werd overgenomen. Bij Inter won hij de Coppa Italia en bereikte hij de finale van de Champions League.

Hoe vaak speelde Robin Gosens voor Duitsland?

Gosens maakte zijn debuut voor het Duitse nationale team op 3 september 2020 in een Nations League-wedstrijd tegen Spanje. Sindsdien heeft hij 20 interlands gespeeld en twee keer gescoord. Hij nam deel aan het EK 2020, waarvoor hij door bondscoach Joachim Löw werd opgeroepen. Zijn voorlopig laatste interland voor Dutisland was een vriendschappelijke, op 18 oktober 2023 tegen Mexico (2-2).

In augustus 2023 maakte Gosens de overstap naar Union Berlin, een club die voor het eerst in haar geschiedenis deelnam aan de Champions League. Ondanks een sterke start bij Union, lijkt een verhuur of verkoop aan PSV nu een mogelijkheid te zijn. Met zijn ervaring in zowel de Bundesliga als de Serie A, en zijn bijdrage aan het Duitse nationale team, zou Gosens een waardevolle aanwinst kunnen zijn voor PSV.

Bekijk hieronder een video waarin de kwaliteiten van Gosens worden tentoongesteld.