Wie is Stefano Turati, de Italiaanse doelman waar Ajax interesse in heeft?

Wie is Stefano Turati, de Italiaanse doelman waar Ajax interesse in heeft?

8 augustus om 18:20

Ajax zou interesse hebben in Stefano Turati om de keepersgilde te versterken. De Amsterdammers lijken deze zomer van veel doelmannen afscheid te gaan nemen en hebben hun pijlen gericht op deze Italiaan, die in het verleden al samenwerkte met Francesco Farioli. VoetbalNieuws.nl stelt de doelman aan je voor. 

Turati is geboren op 5 september 2001 in Milaan. De doelman begon zijn jeugdcarrière bij Internazionale, waarna hij in 2017 de overstap maakte naar Serie C-club Renate. Hier speelde hij in zowel het jeugdteam als in het eerste elftal als derde doelman. Hoewel hij geen wedstrijden speelde voor het eerste team van Renate, trok hij de aandacht van Serie A-club Sassuolo, waar hij in 2018 naartoe verhuisde. Bij Sassuolo werd hij de eerste keeper van de beloftenploeg.

Op 1 december 2019 maakte Turati zijn debuut als profvoetballer in de wedstrijd tegen Juventus, die eindigde in een 2-2 gelijkspel. Hij was toen pas achttien jaar oud en leverde een indrukwekkende prestatie af. In de daaropvolgende jaren werd hij aan verschillende clubs uitgeleend om meer ervaring op te doen. Zo speelde de doelman bij Benevento waar hij samenwerkte met huidige Ajax-trainer Francesco Farioli. Vervolgens werkte de twee ook nog samen bij Sassuolo.

In het seizoen 2021/2022 tekende Turati een huurcontract bij Reggina voor één seizoen, waarin hij 22 wedstrijden speelde. Vervolgens werd hij door Sassuolo twee seizoenen bij Frosinone gestald. Voor deze club kwam de goalie tot 68 wedstrijden.

Internationale carrière

Stefano Turati heeft ook ervaring opgedaan op internationaal niveau. Op 8 oktober 2021 maakte hij zijn debuut voor Italië Onder-21 in een kwalificatiewedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina, die Italië met 2-1 won. Sindsdien heeft Turati vier wedstrijden gespeeld voor Italië Onder-21, nadat hij eerder al had gespeeld voor de Onder-19 en Onder-20 teams van Italië.

Wat voor doelman is Turati en wat is zijn contractstatus?

Turati, die met zijn 1,91 meter een flinke lengte heeft voor een doelman, staat bekend om zijn uitstekende reflexen en zijn vermogen om cruciale reddingen te maken. Hij speelt met het rugnummer 80 bij Frosinone en staat onder contract bij Sassuolo tot 30 juni 2025, na een contractverlenging op 25 november 2020. Zowel Ajax als Fiorentina hebben interesse in de doelman. Sassuolo heeft naar verluidt nog geen concrete aanbiedingen ontvangen, maar zou openstaan voor een verhuur van de 22-jarige Italiaan. Wel wil de Italiaanse club een verplichte optie tot koop bedingen op de doelman. Deze zou tussen de twaalf en vijftien miljoen euro moeten bedragen.