Geruchten uit Italië: 'Medic naar HSV, Rugani op weg naar Amsterdam'

De bal gaat rollen voor Ajax: 'Medic naar HSV, Rugani op weg naar Amsterdam'

8 augustus om 22:45

Ajax staat op het punt om Jakov Medic te verkopen aan Hamburger SV, meldt Marco Conterio van Rai en TuttoMercato. Dit betekent dat de komst van Daniele Rugani naar Amsterdam steeds dichterbij komt.

Ajax moet eerst spelers verkopen, voordat het nieuwe aankopen kan doen. Medic lijkt nu de deur uit te gaan naar HSV. De Duitse club uit de 2. Bundesliga is in gesprek met Ajax over de transfer van de Kroatische verdediger, die nog een contract heeft tot 2028. Medic kwam vorig jaar voor drie miljoen euro over van FC St. Pauli. Het lukte hem afgelopen seizoen niet om een basisplaats te veroveren bij Ajax. Hij speelde slechts tien officiële wedstrijden voor de club uit Amsterdam.

Met het vertrek van Medic komt er ruimte vrij voor de komst van Rugani. Ajax is al akkoord met Juventus en Rugani zelf. De Italiaanse verdediger zal op huurbasis zonder optie tot koop naar Amsterdam komen. Rugani moet met zijn ervaring de defensie van Ajax versterken.

Josip Sutalo, een andere verdediger van Ajax, staat ook in de belangstelling van Bologna. Hij wil echter in Amsterdam blijven om zichzelf te bewijzen. De transfermarkt begint voor Ajax op gang te komen en het vertrek van Medic kan de aanzet zijn tot verdere versterkingen.