Dit is waarom Farioli de zege van Ajax heeft opgedragen aan Louis van Gaal

Dit is waarom Farioli de zege van Ajax heeft opgedragen aan Louis van Gaal

8 augustus om 23:30

Ajax won donderdagavond met 0-1 van Panathinaikos in de voorronde van de Europa League. De Amsterdammers hebben hierdoor een goede uitgangspositie om de play-offs van het toernooi te halen. Op de persconferentie na afloop droeg Francesco Farioli de zege op aan Louis van Gaal. 

De oud-trainer van de Amsterdammers werd donderdag 73 jaar. Daar stond Farioli bij stil. "Voordat ik begin, wil ik graag meneer Van Gaal feliciteren", start Farioli aan de persconferentie. "Hij heeft bij deze club geweldige avonden in Europa meegemaakt. Ik heb hem een aantal keer mogen ontmoeten en deze zege is een klein cadeau voor hem. Ik denk dat het team er alles aan heeft gedaan om hem iets te vieren te geven."

Farioli heeft ontzettend veel ontzag voor Van Gaal. De Italiaan heeft de voormalig bondscoach tot dusver één keer ontmoet. "Hij heeft een training bekeken en we hebben even gepraat. Daar heb ik veel aan gehad. Ik keek er erg naar uit om het met hem over Ajax en voetbal te hebben. Hij was heel aardig en hij gaf wat advies. Wat dan? Dat is geheim, haha."