Henderson over mogelijk vertrek bij Ajax:

Henderson over mogelijk vertrek bij Ajax: "Daarvoor moet je bij Alex zijn"

8 augustus om 23:45
Laatste update: 8 augustus om 23:51

Ajax won donderdagavond met 0-1 van Panathinaikos in de voorronde van de Europa League. Jordan Henderson speelde negentig minuten en gaf na afloop aan dat de wedstrijd zwaar was. De middenvelder ging bij Ziggo Sport ook in op zijn eigen toekomst in Amsterdam.

"Vooral het einde was zwaar. We graven onszelf een beetje in in de tweede helft, maar we wisten dat dit een lastige wedstrijd zou worden. Ik ben uiteindelijk tevreden met het resultaat." De middenvelder is één van de meest ervaren spelers in Amsterdam en is daardoor automatisch een leider op het veld voor de Amsterdammers. 

Henderson is nog altijd gelukkig in de Nederlandse hoofdstad. "Ik ben echt blij in termen van voetbal", begint de speler desgevraagd. Henderson voelt een behoorlijke progressie bij Ajax sinds de komst van Francesco Farioli. "Ik voel een geweldige grote stap vooruit en opnieuw: het is nog een lange weg te gaan voor ons als team, maar ik zie verbeteringen. Ik zie dat de jonge spelers willen leren in het werk en heel hard voor elkaar willen werken, zoals je nu kunt zien."

De afgelopen kwam naar buiten dat de financiële situatie van Ajax slecht is. Henderson is één van de grootverdieners in Amsterdam en kan met een vertrek veel geld besparen bij de Amsterdammers. "Ik wil hier zijn. Ik weet eerlijk gezegd niet waar die vragen vandaan komen. Als je het aan iemand wilt vragen, vraag het dan aan Alex. Ik wil me gewoon concentreren op het helpen van het team en proberen het beter te doen."