Panathinaikos-trainer houdt hoop in goede afloop

Panathinaikos-trainer houdt hoop in goede afloop: "Gaan voor winst in Amsterdam"

9 augustus om 06:45

Ajax deed donderdagavond goede zaken door met 0-1 op bezoek bij Panathinaikos te winnen, maar trainer Diego Alonso geeft zich nog niet gewonnen. De trainer van de Grieken is trots op zijn ploeg en stelt dat er nog van alles te halen valt in Amsterdam, waar komende donderdag het tweeluik in de Europa League wordt afgerond. 

Een treffer van Steven Berghuis was genoeg voor een Amsterdamse zege, maar Alonso werpt de blik op de return in de Nederlandse hoofdstad. "Deze wedstrijd was een wijze les voor ons. Als we in Europa spelen, is dit het niveau. De volgende wedstrijd moeten we honderd procent zijn om competitief te blijven. Kwalificatie wordt lastig, maar we leven nog. We gaan strijden en vechten voor een plek in de play-offs", aldus de trainer op het persmoment na afloop.

Ajax staat met één been in de volgende ronde, maar Alonso geeft zich nog niet gewonnen. "Ons begin was niet wat we ervan gehoopt hadden. Ajax speelde goed en we hadden moeite om de druk erop te krijgen. De tweede helft was het verschil groot, zo willen we altijd spelen. We waren dapper en vielen aan. Winnen of verliezen, we doen het op onze manier. Dat hebben de fans volgens mij gezien, want na de wedstrijd kregen wij het applaus."