Dit is waarom Van Persie niet als assistent-trainer wilde werken

Waarom wilde Robin van Persie niet aan de slag als assistent-trainer?
9 augustus om 11:45

Robin van Persie gaat beginnen aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer in de Eredivisie. De oud-spits verliet daarvoor de jeugdopleiding van Feyenoord, maar had ook opties bij andere topploegen. Waarom koos Van Persie ervoor om hoofdtrainer te worden? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Op zondagmiddag 11 augustus 16.45 uur zal de carrière van Van Persie in de Eredivisie wederom beginnen. Ditmaal zal hij in het coachingsvak staan en niet meer op het veld. Hij neemt het stokje over van de vertrokken Kees van Wonderen en de eerste wedstrijd die de oud-spits zal coachen is geen gemakkelijke. SC Heerenveen trekt richting Amsterdam voor een treffen in de Johan Cruijff Arena met Ajax. De laatste keer dat de Friezen wisten te winnen was in 2009, het laatste gelijkspel in de Eredivisie stamt van 2019.

Waarom wilde Van Persie niet assistent-trainer worden?

'Ik heb verschillende opties gehad om assistent te worden bij een eerste elftal, bij hele mooie clubs ook. Maar ik voel in alles dat ik in denken en doen een hoofdtrainer ben', laat Van Persie optekenen in een interview met Voetbal International. Ondanks de aanboden koos hij ervoor om op eigen benen te staan en dat vond de oud-spits ook netjes ten opzichte van een mogelijke hoofdtrainer. 'Op een goede manier vind ik van té veel dingen wat, dat kan gewoon niet vanuit een andere rol dan die van hoofdtrainer. Begrijp me goed: ik ben heel erg van het samenwerken, ik geloof heel erg in de kracht van iedereen impact te laten hebben vanuit zijn eigen rol, maar als hoofdtrainer heb je gewoon de meeste invloed op de speelwijze. En daar wil ik ook de meeste invloed op hebben.'