Feyenoord kan Ajax evenaren: dit is de ongeslagen reeks tegen een promovendus

Feyenoord kan Ajax evenaren: zo lang verloor de club niet van een promovendus

10 augustus om 08:10

Feyenoord komt zaterdag voor het eerst weer in actie tegen promovendus Willem II. De kans dat de Tilburgers er met een overwinning vandoor gaan, is niet heel groot. Feyenoord verloor in de Eredivisie al bijna zes jaar niet van een nieuwkomer. 

Feyenoord blijkt het uit cijfers van Voetbal International prima te doen tegen de nieuwkomers in de Eredivisie. Al 2.064 dagen verloor de club uit Rotterdam-Zuid niet van een team dat het jaar daarvoor op het tweede niveau actief was. De laatste nederlaag die Feyenoord moest incaseren tegen een promovendus was op 16 december 2018. Met Jordy Clasie en Tonny Vilhena in de gelederen, en Giovanni van Bronckhorst aan het roer ging Feyenoord met 0-2 onderuit tegen Fortuna Sittard. 

Welke clubs wonnen vaker van een promovendus?

Mocht Feyenoord de wedstrijd zaterdag winnend afsluiten, evenaart de club het record van Ajax. Ajax bleef tussen 2016 en 2021 ongeslagen tegen nieuwe teams in de Eredivisie. Alleen PSV kent een langere winstreeks tegen promovendi. Tussen 1999 en 2005 wisten de Eindhovenaren maar liefst 26 duels tegen Eredivisie nieuwkomers winnend af te sluiten.