Deze club wist het vaakst beslag te leggen op de Community Shield

Deze club wist het vaakst beslag te leggen op de Community Shield
10 augustus om 08:45
Laatste update: 10 augustus om 08:45

Zaterdag nemen Manchester City en Manchester United het tegen elkaar op in Comminty Shield. De wedstrijd op Wembley is het jaarlijkse startschot van het nieuwe seizoen in Engeland, maar welk team won deze prijs het vaakst? VoetbalNieuws.nl vertelt het je. 

De eerste editie van de Shield verving de Sheriff of London Charity Shield, die sinds 1898 de traditionele seizoensafsluiting was. In het begin stonden wedstrijden vaak in het teken van de strijd tussen professionele teams en amateurteams, wat een weerspiegeling was van de zogeheten "gentlemen versus spelers"-traditie. Door de jaren heen evolueerde het toernooi naar de huidige opzet waarin de landskampioen het opneemt tegen de bekerwinnaar.

Welk team won het vaakst de Community Shield? 

Met maar liefst 21 overwinningen is Manchester United de meest succesvolle club in de geschiedenis van de Community Shield. De club wist deze trofee voor het eerst te winnen in 1908 onder leiding van coach Ernest Mangnall. Sindsdien heeft Manchester United regelmatig deelgenomen en gedomineerd. Het hoogtepunt was in de jaren negentig en begin 2000, toen ze onder leiding van Sir Alex Ferguson negen keer de Shield veroverden. De laatste overwinning is de Community Shield dateert van 2016, toen kampioen Leicester City verslagen werd. 

Arsenal volgt op de tweede plaats met zeventien overwinningen. De Londense club heeft vooral in recente jaren succes geboekt, met zeges in 2014, 2015, 2017, 2020 en 2023 onder verschillende managers zoals Arsène Wenger en Mikel Arteta. Liverpool bekleedt met zestien overwinningen de derde plaats. De club uit Liverpool wist in 2022 voor laatst beslag te leggen op de Community Shield.