'Gevoelige huurdeal in de maak: PSV aast op Ajax-back'

'Gevoelige huurdeal in de maak: PSV aast op Ajax-back'
11 augustus om 19:22

PSV hoopt deze transferperiode Owen Wijndal aan de selectie toe te voegen via een huurdeal met Ajax. Volgens het Eindhovens Dagblad ziet technisch directeur Earnest Stewart mogelijkheden in de linksback en heeft hij vertrouwen in trainer Peter Bosz om de speler weer op zijn oude niveau te krijgen. Wijndal, die eerder voor AZ speelde, staat open voor de overstap, ondanks de rivaliteit tussen beide clubs.

PSV heeft op de linksbackpositie te maken met personele problemen. Mauro Júnior is geblesseerd, Sergiño Dest is pas volgend jaar beschikbaar en Fredrik Oppegard voldoet nog niet aan de verwachtingen. Daardoor is de club dringend op zoek naar versterking. Naast Wijndal worden ook andere opties overwogen, zoals Patrick van Aanholt en Robin Gosens van Union Berlin. Vooral de deal met Gosens lijkt lastig te realiseren door de hoge transfersom en zijn voorkeur voor een langer contract.

PSV is niet alleen op zoek naar een linksback, maar wil ook op andere posities versterken. De club heeft voldoende budget om nog een grote aankoop te doen, zeker als de transfers van Jordan Teze en Jason van Duiven worden afgerond. De komende weken worden cruciaal, aangezien PSV nog minimaal drie versterkingen wil binnenhalen, terwijl het ook rekening moet houden met mogelijke uitgaande transfers. Vooral de mogelijke komst van Wijndal en Gosens blijft onzeker, gezien de complexe onderhandelingen en de hoge eisen van de betrokken clubs.

Van Wijndal is bekend dat hij sowieso mag vertrekken bij Ajax. De 24-jarige verdediger werd in de zomer van 2022 voor tien miljoen euro overgenomen van AZ en tussendoor verhuurd aan Royal Antwerp. Wijndal speelde tot dusver 32 officiële wedstrijden voor de Amsterdammers, waarin hij zes assists gaf. Zijn contract bij Ajax loopt nog tot medio 2027.