Hierdoor wordt een transfer van Tete naar PSV als erg lastig beschouwd

Stewart zoekt verder: hierdoor is Kenny Tete 'onhaalbaar' voor PSV

12 augustus om 07:40
Laatste update: 12 augustus om 07:56

PSV zal zich moeten richten op andere opties voor de rechtsbackpositie, aangezien Kenny Tete onhaalbaar blijkt. De vleugelverdediger van Fulham wil zijn huidige Premier League-salaris behouden en aast daarnaast op een langdurig contract. Dit maakt een transfer naar PSV praktisch onmogelijk, aldus het Eindhovens Dagblad.

De interesse van PSV in Tete kwam deze week aan het licht, waarbij de club actief op zoek is naar versterking voor de defensie. Dit is mede ingegeven door blessures binnen de selectie en de mogelijke transfer van Jordan Teze. Ondanks de aanvankelijke interesse lijkt Tete, die nog een contract heeft bij Fulham tot 2025, nu af te vallen als optie.

Volgens het Eindhovens Dagblad wil PSV niet voldoen aan de hoge salariseisen van Tete en is er een grote kans dat de club op zoek gaat naar alternatieven. Dagelijks worden er meerdere backs aangeboden bij de technische leiding van de club. Elfrink, journalist van het Eindhovens Dagblad, suggereert zelfs dat de Eindhovenaren binnenkort met een nieuwe naam kunnen komen die nog niet in de media is genoemd.

Kenny Tete, die zijn opleiding genoot bij Ajax en veertien interlands speelde voor het Nederlands elftal, lijkt zijn toekomst voorlopig in Engeland te vervolgen. De marktwaarde van de 28-jarige rechtsback wordt geschat op vijftien miljoen euro, wat hem sowieso al een dure optie maakt voor PSV.