Dit zegt Ajax-aanvaller Godts over de teruggedraaide rode kaart van Heerenveen

Dit zegt Ajax-aanvaller Godts over de teruggedraaide rode kaart van Heerenveen
12 augustus om 07:58

Mika Godts liet na de wedstrijd tussen Ajax en SC Heerenveen zijn onvrede blijken over de beslissing van scheidsrechter Bas Nijhuis. De jonge Belg vindt dat de rode kaart voor Pawel Bochniewicz niet had moeten worden teruggedraaid naar geel.

In de openingsfase van het duel werd Godts neergehaald door Bochniewicz, waarna Nijhuis aanvankelijk rood trok. Na inmenging van de VAR besloot de scheidsrechter zijn beslissing te herzien en gaf hij alsnog geel. "Ik denk dat ik eerst de bal speelde en dan is het gewoon een rode kaart," zei Godts bij ESPN. "Het is of rood of helemaal niks. Waarschijnlijk gaf hij die gele kaart omdat de bal naar links ging. Als ik de bal naar binnen had meegenomen, was het wel rood geweest," aldus de Ajacied.

Ondanks de teleurstelling over de beslissing van Nijhuis, was Godts tevreden met zijn eigen prestaties. Hij speelde een belangrijke rol in de overwinning door de assist te geven bij de enige treffer van de wedstrijd. "Ik had de assist ook zelf kunnen scoren, maar besliste op het laatste moment om de bal af te leggen," vertelde hij.

Godts benadrukte dat de overwinning Ajax vertrouwen geeft, maar dat de focus direct moet verleggen naar de komende wedstrijden.