Dit zegt Perez over de ervaren Ajax-middenvelder

Perez haalt uit naar Ajax-middenvelder: 'Hij moet echt een man worden, schaam je'

12 augustus om 08:40

Kenneth Perez heeft geen goed woord over voor Branco van den Boomen. De middenvelder van Ajax liet zich tegen sc Heerenveen (1-0) wegsturen bij een vrije trap, terwijl de bal perfect lag voor een rechtspoot. Steven Berghuis eiste de bal echter op en miste, tot grote frustratie van Perez.

Ajax kreeg na zestien minuten een vrije trap op een ideale plek. Van den Boomen leek te gaan schieten, maar linkspoot Berghuis nam de bal en schoot naast. "Van den Boomen moet echt even een man worden", aldus Perez bij Dit was het Weekend op ESPN. "Hij laat zich hier wegsturen door Berghuis, die geen goede vrije trap heeft."

Perez herinnert zich vergelijkbare situaties. "Vorig jaar liet Van den Boomen zich al wegdrukken door Jordan Henderson, die nog nooit een vrije trap had genomen. En nu door Berghuis, die slechts twee van de negenenveertig vrije trappen heeft benut in zijn carrière. De laatste keer was in 2019."

Perez vindt dat Van den Boomen zich moet schamen. "Zijn trap is juist zijn kernkwaliteit. Dan krijgt hij deze kans en laat hij het gebeuren. Nee, ik begrijp het echt niet," aldus een gefrustreerde Perez.