Zo kreeg Julian Álvarez de bijnaam spider en hierom juicht hij als spiderman

Waarom wordt Atlético Madrid-aanwinst Julian Álvarez met spiderman vergeleken?

12 augustus om 17:00
Laatste update: 12 augustus om 17:05

Julian Álvarez is de nieuwe spits van Atlético Madrid. De Argentijnse spits werd op opmerkelijke wijze door zijn nieuwe club gepresenteerd, met een verknipte foto van de spiderman? Waarom wordt Álvarez met deze superheld vergeleken? VoetbalNieuws.nl zoekt het voor je uit.

'Meerdere benen'

Gustavo Álvarez vertelde ooit waarom zijn zoon spiderman wordt genoemd. "Het leek altijd alsof hij meerdere benen had. Hij was zo snel, zo klein. Niemand kon hem van de bal houden."

Celebration

Bij zijn kennismaking met Manchester City vertelde Álvarez al eens hoe hij de bijnaam 'Spider' kreeg. "Die bijnaam kreeg ik al toen ik een jaar of vier, vijf oud was. Ze noemden me niet meer Julian, maar Spider. Ik voelde me er wel fijn bij."

De oplettende kijker ziet dat Álvarez vaak op een opvallende manier juicht. Zijn handen worden een soort van pistolen, maar die verwijzen juist naar het spinnenrag dat spiderman in de animatiefilms uit zijn handen kan schieten (zie hoofdfoto). Bij zowel River Plate, Manchester City als het nationale team van Argentinië zagen we dit nog wel eens terug bij Álvarez.

"Het begon in 2019, mijn vrienden deden de suggestie bij mijn eerste wedstrijd voor River. Toen deed ik de celebration en dat was vet. Ik moest het meer dan één keer doen maar toen deed ik het eigenlijk altijd als ik scoorde", besluit Álvarez.