Atlético bevestigt klapper: Álvarez met afstand duurste uitgaande City-transfer

Julian Álvarez is door Atlético Madrid gepresenteerd als nieuwe aanwinst
12 augustus om 16:20
Laatste update: 12 augustus om 16:20

Atlético Madrid heeft de komst van Julian Álvarez bevestigd. De Argentijnse aanvaller komt over van Manchester City en wordt met afstand de recordverkoop van de Engelse landskampioen.

Álvarez tekent een contract tot en met de zomer van 2028 in Madrid. Atlético maakt een enorme zak met geld over naar Manchester City: naar verluidt gaat het om een transfersom van 75 miljoen euro plus twintig miljoen euro aan bonussen. Alleen voor João Félix (126 miljoen) werd in het verleden meer betaald dan voor Álvarez.

Álvarez is sinds vandaag met afstand de grootste uitgaande transfer van Manchester City. Die stond hiervoor nog op naam van Raheem Sterling, die voor 56,5 miljoen euro naar Chelsea verkaste in het seizoen 2022/23. 

Atlético kondigde Álvarez op een grappige manier aan. De Rojiblancos postte een foto van een verknipte spiderman, verwijzend naar het masker dat Álvarez nog al eens in zijn tijd bij River Plate droeg. 'Onze ontwerpers zijn op vakantie, sorry', klinkt het. Na Robin Le Normand en Alexander Sorloth is Álvarez de derde grote zomerversterking. Daar moet ook Conor Callagher nog bij komen.