Vermoedelijke opstelling FC Twente: Oosting mist verdediger door blessure

Wat is de vermoedelijke opstelling van FC Twente tegen Red Bull Salzburg?
13 augustus om 07:45
Laatste update: 13 augustus om 07:45

Joseph Oosting moet puzzelen voor de return in de Grolsch Veste. FC Twente mist Youri Regeer door een blessure hoogstwaarschijnlijk en dus is er een gat op rechtsachter. Hoe ziet de vermoedelijke opstelling van FC Twente eruit? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

FC Twente heeft een achterstand goed te maken tijdens de terugwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League. Tijdens het eerste treffen met Red Bull Salzburg werd uiteindelijk met 2-1 verloren. Maurits Kjærgaard was tweemaal trefzeker voor de Oostenrijkse ploeg, maar Michel Vlap redde op het laatste moment De Tukkers. Vanaf de rand van de zestienmeter werkte hij een vrije trap binnen en dus kan FC Twente nog altijd hopen op de volgende ronde. Mocht de achterstand omgebogen worden wacht de play-off ronde van de Champions League.

Wat is de vermoedelijke opstelling van FC Twente?

Geheel vlekkeloos verliep de eerste competitiewedstrijd van FC Twente in de Eredivisie niet. De Tukkers wonnen nipt van NEC Nijmegen in De Goffert, maar zagen wel Regeer uitvallen. Na 33 minuten moest de rechtsachter het veld verlaten en tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel wist Oosting niet over de gevolgen van de blessure. Mogelijk mist Regeer daarom het duel en dus wordt er gekozen voor Anass Salah-Edinne.

Verder zal Oosting weinig veranderen. In de verdediging is er plaats voor Bas Kuipers op linksachter. Tijdens de heenwedstrijd moest hij nog toekijken vanaf de bank, maar tegen NEC maakte hij zijn eerste negentig minuten. Alec van Hoorenbeeck en Mees Hilgers zullen het centrum vormen. Daarmee verhuist Max Bruns wederom naar de bank. Het doel zal verdedigd worden door Lars Unnerstal.

Op het middenveld Carel Eiting en Mathias Kjølo als controleurs en Michel Vlap is de nummer 'tien'. Daarmee maakt Oosting op het middenveld de keuze voor de doelpuntenmaker in de heenwedstrijd en moet Sem Steijn genoegen nemen met een rol als wissel. Sayfallah Ltaief gaf tijdens de eerste competitiewedstrijd een geweldige assist en begint daarom in de basis. Ricky van Wolfswinkel is de spits, terwijl Daan Rots op de rechtsbuiten positie start.

De vermoedelijke opstelling van FC Twente: Unnerstal; Salah-Edinne, Hilgers, Van Hoorenbeeck, Kuipers; Eiting, Vlap, Kjølo; Ltaief, Van Wolfswinkel, Rots.