Waarom kijkt Ajax met een schuin oog naar de Champions League kwalificatie?

Waarom kijkt Ajax met een schuin oog naar de CL-kwalificatie kort voor eigen duel?

13 augustus om 12:55

Hoewel Ajax vol in de voorbereiding is voor de return tegen Panathinaikos zal Francesco Farioli mogelijk vanavond ook de televisie aanzetten. De derde kwalificatieronde van de Champions League is namelijk ook belangrijk voor de Amsterdammers. Waarom is dat? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

FC Twente zal het vanavond in eigen huis opnemen tegen Red Bull Salzburg. Bij een overwinning kunnen De Tukkers weer een stap dichterbij de Champions League komen. Alleen de play-off ronde zal dan tussen de ploeg en een direct ticket naar het miljardenbal staan. Voor Ajax geldt hetzelfde, alleen dan in de Europa League. Mochten de Amsterdammers winnen van Panathinaikos was de play-off ronde en de Champions League kwalificatie kan daar wel eens een hele belangrijke rol in gaan spelen.

Waarom kijkt Ajax met een schuin oog naar de Champions League kwalificatie?

De loting voor de mogelijke tegenstanders in de play-off ronde voor de UEFA competities zit er al lang en breed op. Ajax weet dus al wie het mogelijk zal tegenkomen voor de belangrijke laatste horde. In tegenstelling tot eerdere tegenstanders zullen de Amsterdammers niet tegen een winnaar speler, maar juist tegen een verliezer. Net als FC Twente hopen ook Jagiellonia Bialystok en FK Bodø/Glimt op een Champions League-ticket. Echter zal één van de twee ploegen uitgeschakeld worden en dat zal mocht Ajax van Panathinaikos winnen de tegenstander worden van de Amsterdammers.

Momenteel is de kans het grootst dat Ajax een weerzien met het Noorse Bodø/Glimt ontloopt. Op bezoek in Polen wist de ploeg van Kjetil Knutsen namelijk met 0-1 te winnen. Adrián Diéguez schoot de bal in eigen doel en dus heeft Bodø de beste papieren. De return tussen de beide ploegen zal op dinsdagavond 13 augustus gespeeld worden en begint om 19.00 uur. Net als de wedstrijd van FC Twente zal de wedstrijd ook te volgens zijn in het liveblog van VoetbalNieuws.nl. Deze komt te zijner tijd online.