Dit is Bakayoko waard en zo lang loopt zijn contract nog bij PSV

Dit is Bakayoko waard en zo lang loopt zijn contract nog bij PSV

13 augustus om 16:14

Johan Bakayoko staat mogelijk voor een vertrek bij PSV. De Belg doet het uitstekend in Eindhoven en menig topclub toonde al interesse. VoetbalNieuws vertelt je wat de buitenspeler waard is en hoe lang zijn contract nog loopt.

Bakayoko speelde zich afgelopen jaar in het eerste van PSV in de basis en is niet meer weg te denken. De aanvaller is wellicht het grootste wapen als het draait om de creativiteit en zijn snelheid is een gevaar. Meerdere clubs informeerde al naar hem, maar zelf mikt Bakayoko enkel op de top.

Wat is Bakayoko waard?

Bakayoko is een pot goud voor PSV. Zijn marktwaarde wordt momenteel geschat op 45 miljoen euro, maar dat is niet het bedrag waarvoor hij mag vertrekken. PSV lijkt mee te willen werken als er boven dat bedrag geboden wordt, maar enkel de absolute top kan dat betalen. Afgelopen jaar kreeg men in Eindhoven nog een bod van Brentford ter waarde van veertig miljoen euro. Nu zal een bieding van dergelijke waarde direct in de prullenbak verdwijnen. Zijn expected transfer value ligt op bijna 66 miljoen euro, een bedrag dat dan weer erg flink is voor de 21-jarige Belg.

Hoe zit het contract van Bakayoko in elkaar?

Dat Bakayoko niet voor een relatief laag bedrag vertrekt, heeft te maken met meerdere factoren. De Belg stelt zelf enkel naar de absolute top te willen, heeft het goed naar zijn zin bij PSV en ligt nog tot de zomer van 2026 vast in Eindhoven. Mocht de aanvaller niet vertrekken, dan zal men in Eindhoven zijn contract, van februari 2023, proberen te verlengen.