Opmerkelijk: nieuwe aanwinst van Marseille zei eerder daar nooit te willen spelen

Dit zei Elye Wahi drie jaar geleden over het dragen van het shirt van Marseille
13 augustus om 19:15

Elye Wahi is sinds dinsdag officieel speler van Olympique Marseille, ondanks dat hij ooit verklaarde dat hij nooit voor de club zou spelen. De Franse aanvaller gaf drie jaar geleden aan dat hij als PSG-fan absoluut geen interesse had in een overstap naar Marseille.

Wahi stond destijds onder contract bij Montpellier en werd gevraagd door France Bleu Hérault welk Frans team hij nooit zou willen vertegenwoordigen. Zijn antwoord was duidelijk: "Marseille. Dat is zeker. Ik ben een PSG-fan."

Toch staat Wahi nu op het punt om zich aan te sluiten bij de Zuid-Franse club. Marseille heeft een akkoord bereikt met RC Lens over een transfersom van 25 miljoen euro, met vijf miljoen euro aan mogelijke bonussen. Wahi werd vorig jaar voor dertig miljoen euro door Lens overgenomen van Montpellier. Na een wisselvallig seizoen, waarin hij twaalf keer scoorde in 36 wedstrijden, werd hij een minder populaire speler bij de fans van Lens.

De transfer naar Marseille komt in een opmerkelijke context, gezien Wahi's eerdere woorden. Zijn aankomst zal mogelijk niet door alle supporters met open armen worden ontvangen. Toch zal hij snel moeten presteren om de fans voor zich te winnen, zeker met zijn verleden als PSG-fan in het achterhoofd.