Trainer Panathinaikos waarschuwt Ajax: "Ik weet wat hun mindere punten zijn"

Trainer Panathinaikos waarschuwt Ajax:
14 augustus om 18:20
Laatste update: 14 augustus om 18:21

Donderdag nemen Ajax en Panathinaikos het in Amsterdam op in de return van de voorronde van de Europa League. De Amsterdammers moeten een 1-0 voorsprong zien te verdedigen en worden door de trainer van de Griekse club, Diego Alonso, gezien als favoriet om door te gaan naar de play-offs. 

Op het persmoment voorafgaand aan de ontmoeting blikt Alonso terug op de verloren thuiswedstrijd. Ondanks de nederlaag ziet de trainer genoeg positieve dingen uit de eerste wedstrijd. "We moeten dezelfde dingen doen als in Athene, zoals we na die eerste 25 minuten deden. Ze startten niet zoals we verwachtten. Ajax liet ons geen ruimte, maar uiteindelijk konden we het omdraaien."

De trainer van de Griekse topclub heeft de afgelopen tijd de nodige beelden van Farioli bekeken. Niet alleen de afgelopen wedstrijden van Ajax, maar ook wedstrijden uit zijn tijd als trainer van OGC Nice. "Ik heb gehoord dat de trainer van Ajax wat wedstrijden van mij heeft gezien bij Sevilla. Maar ik heb ook zijn wedstrijden gezien uit zijn tijd in Frankrijk, want ik wilde zien hoe hij coacht en hoe hij reageert als het team aan het winnen is of juist aan het verliezen. Dus we hebben allebei veel informatie."

De wedstrijden hebben de oefenmeester een goed beeld gegeven van Ajax. "Ik weet wat de goede en mindere punten van Ajax zijn. Het is een team dat weinig fouten maakt. Ajax wil altijd de dominante ploeg zijn. Maar wij ook. Wij moeten morgen hoog druk zetten. En verticaal spelen. Natuurlijk speelt Ajax met een nieuwe opvatting, maar ze willen altijd de bal hebben en pressen. Daarom zeg ik dat Ajax morgen de favoriet is."

Ook Kroaat Tin Jedvai was aangeschoven op de persconferentie. De centrale verdediger gaf aan dat hij de drie Kroaten bij Ajax gesproken heeft in aanloop naar het treffen tussen beide ploegen. "Ja natuurlijk heb ik ze gesproken', zegt hij over Jakov Medic en Josip Sutalo. Ook sprak Jedvai met Borna Sosa, die er tegen Panathinaikos niet bij is. "Hem ken ik al heel lang. Het zijn alle drie geweldige spelers. Sutalo speelde heel goed de eerste wedstrijd. Ik wens ze altijd het beste", sluit de verdediger af over zijn landgenoten.