Dit zegt Van Polen over zijn vertrek na zeventien jaar bij PEC Zwolle

Dit zegt Van Polen over zijn vertrek na zeventien jaar bij PEC Zwolle
14 augustus om 19:45
Laatste update: 14 augustus om 19:51

Bram van Polen heeft via de officiële kanalen van PEC Zwolle zijn vertrek bij de club toegelicht. De voormalig captain van de Zwollenaren benadrukt dat zijn beslissing om te vertrekken een persoonlijke keuze was en dat er geen sprake is van wrok richting de club.

"Na 17 seizoenen als voetballer van onze club ben ik, na het geweldige afscheid tegen FC Twente, deze zomer in een nieuwe rol begonnen", begint Van Polen zijn uitleg. Hij geeft aan dat hij samen met PEC Zwolle een ontwikkelprogramma had bedacht, maar dat dit plan niet werd voortgezet. "Vandaag hebben PEC en ik in goed overleg besloten om dit niet voort te zetten."

Van Polen benadrukt dat zijn vertrek geen financiële oorzaak heeft. "Het is een persoonlijke keuze, één die echt vanuit mijn gevoel komt. Ondanks mijn enthousiasme bij de start, werd dat in de afgelopen periode minder. Ik verwijt niemand hier iets in, soms lopen dingen nou eenmaal anders dan je vooraf in je hoofd hebt", aldus Van Polen. Hij verwijst ook naar een juridisch punt waarover er een verschil van inzicht was tussen hem en de club. "Daarin hebben we in de afgelopen periode soms langs elkaar heen gecommuniceerd, waarin ook zeker mezelf het een en ander is te verwijten."

In Voetbalpraat ging Van Polen eerder al in op de situatie bij de Zwolse club. "Het idee was dat ik een traineeship in zou gaan en daar waren we het inhoudelijk over eens, maar contractueel komen we er niet uit." Van Polen gaf aan dat het verschil van inzicht met PEC Zwolle hem een slecht gevoel gaf. "Ik had voor het eerst dat ik er tegenop zag om naar de club te gaan. Ik voelde me ongewenst."

Ondanks zijn vertrek blijft Van Polen de club steunen en zal hij in een adviserende rol verbonden blijven aan PEC Zwolle. "PEC Zwolle blijft altijd mijn club. Met de club heb ik afgesproken dat ik in een adviserende rol aan de club verbonden blijf", besluit Van Polen.