Dit is waarom er bij een gelijkspel in de UEFA Super Cup geen verlenging is

Dit is waarom er bij een gelijkspel in de UEFA Super Cup geen verlenging is
14 augustus om 21:15

Real Madrid en Atalanta Bergamo nemen het woensdagavond tegen elkaar op in de strijd om de Europese Supercup. Bij een gelijke eindstand zal er geen verlenging plaatsvinden. Voetbalnieuws.nl vertelt je waarom de verlenging is afgeschaft. 

In het verleden stond de UEFA Super Cup bijna garant voor verlengingen. Voor 2021 werd in zeven van de negen finales een verlenging gespeeld. Sinds 2021 wordt in de strijd om de Supercup geen verlenging meer gespeeld. Bij een gelijke stand zal er dus meteen overgegaan worden op het nemen van strafschoppen. 

Waarom is er geen verlenging bij de UEFA Super Cup?

Clubs en trainers vonden het onnodig om spelers, die nog maar net aan het nieuwe seizoen waren begonnen, 120 minuten te laten spelen. Dit verhoogde het risico op blessures en vermoeidheid, vooral omdat de clubs in hetzelfde weekend vaak weer een competitiewedstrijd voor de boeg hebben. Daarom is besloten om verlengingen in de Europese Supercup af te schaffen, waardoor de wedstrijd nu bij een gelijke stand na negentig minuten direct naar strafschoppen gaat.