Feyenoorders opgelet: zo zit het contract van Geertruida in elkaar en dit is de back waard

Feyenoorders opgelet: zo zit het contract van Geertruida in elkaar en dit is de ba
24 augustus om 07:51
Laatste update: 24 augustus om 11:26

Lutsharel Geertruida staat in de nadrukkelijke belangstelling van onder meer Aston Villa. De verdediger van Feyenoord lijkt zelf te hopen op een stap, maar de Rotterdammers zitten hoog in de boom. VoetbalNieuws vertelt je hoe zijn contract nog in elkaar zit en hoeveel de back waard is.

Geertruida is een zeer gewaardeerde kracht bij Feyenoord. Niet gek dus dat de verdediger in de belangstelling staat van meerdere Europese ploegen, waaronder Aston Villa. Zij zouden hopen op een overstap, maar Feyenoord zet hoog in.

Hoe zit het contract van Geertruida in elkaar?

Geertruida speelt al twaalf jaar voor Feyenoord. De verdediger ontpopte zich tot een dragende kracht en tekende in 2023 voor het laatste een verbeterd contract. Echter loopt die deal maar tot de zomer van 2025. Zelf gaf de back onlangs aan dat er niet wordt gesproken over een verlenging van zijn contract dus zou hij over een jaar transfervrij zijn.

Hoeveel is Geertruida waard?

Geertruida is een zeer gewaardeerde speler en mag niet zo maar vertrekken bij Feyenoord. Echter loopt zijn contract dus nog maar een jaar en daar zouden meerdere ploegen van kunnen profiteren. Transfermarkt schat zijn marktwaarde op 32 miljoen euro, dit terwijl zijn verwachte transfersom wordt geschat op slechts twintig miljoen. In de media werd gesteld dat de Rotterdammers met dat bedrag ook tevreden zouden zijn, maar ESPN stelt dat Feyenoord hoger in de boom zit en van onder andere Aston Villa rond de 35 miljoen euro verlangt.