Op deze positie zal Gakpo aankomend seizoen voornamelijk gaan spelen bij Liverpool

Op deze positie zal Gakpo aankomend seizoen voornamelijk gaan spelen bij Liverpool

15 augustus om 13:20

Cody Gakpo lijkt onder de nieuwe trainer Arne Slot terug te keren naar zijn vertrouwde plek als linksbuiten bij Liverpool. De Nederlander, die onder Jürgen Klopp vaak op andere posities werd ingezet, heeft van Slot te horen gekregen dat hij voornamelijk op de linkerflank zal spelen dit seizoen.

Gakpo heeft eerder aangegeven dat zijn voorkeur uitgaat naar de positie van linksbuiten, waar hij zijn kwaliteiten als spelmaker het beste kan benutten. Bij PSV en het Nederlands elftal blonk hij al uit op deze plek. In het afgelopen EK was hij zelfs gedeeld topscorer met drie doelpunten. Klopp probeerde hem vorig seizoen op het middenveld, wat echter niet succesvol was en zijn zelfvertrouwen aantastte.

Hoewel er bij Liverpool stevige concurrentie is op de linkervleugel, met namen als Luis Díaz en Diogo Jota, ziet Slot een belangrijke rol weggelegd voor Gakpo. "Ik heb met hem gesproken en hij ziet me als linksbuiten," zei Gakpo op de clubwebsite. Slot benadrukte wel dat flexibiliteit nodig is: "Je speelt daar, maar misschien heb ik je elders nodig. Wees gewoon klaar."

Het is veelbelovend dat Gakpo nu lijkt te worden ingezet waar hij het best tot zijn recht komt. Met slechts veertien optredens als linksbuiten onder Klopp, zal dit seizoen onder Slot waarschijnlijk meer mogelijkheden bieden om te excelleren in zijn favoriete rol.