Priske voorziet geen 'issues' meer rond Stengs: 'Goed laten zien op de training'

Priske voorziet geen 'issues' meer rond Stengs: 'Goed laten zien op de training'

16 augustus om 14:14
Laatste update: 16 augustus om 14:58

Brian Priske heeft niet lang met Calvin Stengs hoeven praten om te zien dat hij de knop al heeft omgezet. De Deense coach heeft een kwalitatief uitblinkende speler gezien op de trainingen en de speler lijkt dan ook klaar voor het duel met PEC Zwolle.

Het verhaal rondom Stengs is bekend. De aanvallende middenvelder was dicht bij een transfer naar Charlotte FC, maar die transfer klapte op het laatste moment wegens verschillende factoren. Stengs vertelde kort na het voorval dat hij zin heeft in het nieuwe seizoen met Feyenoord en dat heeft Priske al op de trainingen gezien.

"Ik kan er niet teveel over zeggen, maar hij is fantastisch. We hebben hem gemist afgelopen zaterdag. Ik ben heel positief over het feit dat hij terug is. Toen de transfer niet doorging, was ik erg blij", begint Priske op de persconferentie. De knop is volgens de Deen meteen omgegaan bij Stengs. "Hij is een topprofessional. Ook vandaag op de training, hij heeft zich goed laten zien. Ik denk niet dat er nog issues zijn."

Het ging de afgelopen dagen ook veel over de fitheid van Stengs, ondanks het feit dat hij afgelopen seizoen toch 42 wedstrijden het shirt van Feyenoord heeft gedragen. Hoe kijkt Priske daar naar? "Dat is moeilijk te zeggen, maar als hij hetzelfde aantal wedstrijden haalt als vorig jaar, dan ben ik blij."