Engelse media zien Ten Hag met de schrik vrij komen door debutant Zirkzee

Dit schrijven Engelse media over de overwinning van Manchester United op Fulham
17 augustus om 07:35

Op de openingsdag van de Premier League heeft Manchester United ternauwernood gewonnen van Fulham dankzij een laat doelpunt van debutant Joshua Zirkzee. De Engelse media is dan ook vol lof over de aanwinst en trekt zelfs de vergelijking met Van Nistelrooij. VoetbalNieuws.nl zet enkele uitspraken van de media voor je op een rij. 

The Daily Mail beschrijft de wedstrijd als een avond die lange tijd leek op de teleurstellende prestaties van Manchester United in het vorige seizoen. Voor 87 minuten toonde het team slechts flarden van goed voetbal, zonder consistentie of overtuiging. De krant citeert Erik ten Hag, die eerder had aangegeven dat zijn team nog niet klaar was voor het nieuwe seizoen, en merkt op dat deze woorden waarheid leken te worden. Maar in de slotfase veranderde alles door een snelle actie: een lage voorzet van Alejandro Garnacho vanaf de rechterkant en een subtiele tik met het linkerbeen van nieuwkomer Joshua Zirkzee. 'In een oogwenk was de wedstrijd gewonnen en de avond getransformeerd', schrijft The Daily Mail. De krant benadrukt dat United, hoewel niet slecht, niet in staat was om hun dominantie om te zetten in doelpunten, en prijst de invallers Zirkzee en Garnacho voor hun beslissende bijdrage.

'Zirkzee direct een held op Old Trafford'

'Manchester United's £36m-aanwinst Joshua Zirkzee werd direct een held op Old Trafford met zijn winnende doelpunt in de 87e minuut tegen Fulham', begint de BBC. De staatsomroep beschrijft hoe United het grootste deel van de wedstrijd de overhand had, maar werd gefrustreerd door de uitstekende reddingen van Fulham-doelman Bernd Leno, die onder andere grote kansen van Bruno Fernandes en Mason Mount verijdelde. De samenwerking tussen Zirkzee en Garnacho, die beiden pas na een uur in het veld kwamen, bleek uiteindelijk beslissend. 'Zirkzee stuurde de bal rustig in de verre hoek na een voorzet van Garnacho, in een klap voor Fulham die hen de hoop op een gelijkspel ontnam.' De BBC maakt ook de vergelijking met Ruud van Nistelrooy, een andere Nederlandse spits die zijn naam vestigde op Old Trafford. 

'Nog een lange weg te gaan'

The Guardian erkent dat de overwinning van Manchester United op Fulham niet de overtuigende start van het seizoen was waar Erik ten Hag op had gehoopt. 'Het was zeker niet de overtuigende en beheersende vertoning die Ten Hag wenste om wat een nieuwe periode voor Manchester United zou moeten inluiden,' schrijft de krant. Maar ondanks de gebrekkige uitvoering, bracht het late doelpunt van Zirkzee wel de benodigde opluchting en gaf het United het platform om op voort te bouwen. The Guardian prijst de precisie van Zirkzee's afwerking, die volgens de krant meer was dan alleen geluk. 'Zijn ingeprikte doelpunt leek misschien op een gelukstreffer, maar het was een voorbeeld van precisie-afwerking die de laatste jaren ontbrak bij United.' Daarnaast bespreekt de krant de spanning die gedurende de wedstrijd heerste en de opluchting die loskwam na de winnende treffer, vooral gezien de nerveuze seizoensstart van het team vorig jaar. The Guardian concludeert dat, hoewel de overwinning uiteindelijk verdiend was, United nog steeds een lange weg te gaan heeft om weer het dominante team te worden dat de fans gewend zijn vanuit het verleden.