'Juventus en Atalanta zijn eruit: Koopmeiners op korte termijn naar Turijn'

'Juventus en Atalanta zijn eruit: Koopmeiners op korte termijn naar Turijn'

17 augustus om 08:57
Laatste update: 17 augustus om 08:54

Teun Koopmeiners lijkt eindelijk zijn overstap naar Juventus binnen te hebben. Tuttosport meldt dat Atalanta akkoord is gegaan met het verhoogde bod uit Turijn. Atalanta wil wel eerst een vervanger aantrekken, voordat zij groen licht geven voor de transfer.

Juventus staat op het punt Teun Koopmeiners vast te leggen, aldus Tuttosport. De clubs hebben een akkoord bereikt, maar er moet nog een laatste stap gezet worden voordat de overgang definitief is. Koopmeiners trainde al een tijd niet meer mee bij Atalanta en de situatie met trainer Gian Piero Gasperini lijkt onherstelbaar, waardoor een transfer onvermijdelijk is.

Atalanta heeft al stappen gezet om een vervanger te vinden voor Koopmeiners. De club heeft Marco Brescianini aangetrokken en overweegt nu of ze Matt O’Riley van Celtic of Lazar Samardzic van Udinese gaan halen. Zodra één van deze transfers rond is, zal Atalanta volgens het medium groen licht geven voor de overgang van Koopmeiners naar Juventus. De middenvelder is een favoriet van zowel technisch directeur Cristiano Giuntoli als trainer Thiago Motta. De laatstgenoemde ziet hem als een cruciale schakel in zijn systeem.

Voor welk bedrag maakt Koopmeiners de overstap naar Juventus?

De deal zou Juventus 52 miljoen euro kosten, met nog eens zes miljoen euro aan mogelijke bonussen. Koopmeiners zal bij Juventus een salaris van 3,5 miljoen euro per jaar ontvangen, dankzij de Italiaanse belastingvoordelen. Hoewel hij waarschijnlijk niet zal debuteren tegen Como, is er een kans dat hij maandag al in het stadion zal zijn om zijn nieuwe teamgenoten te zien spelen. Alles hangt af van de snelheid waarmee Atalanta zijn vervanger kan vastleggen.