Ajax heeft volgens Sacha Tavolieri doelman Jean Butez van Antwerp op het oog

'Ajax komt in zoektocht naar doelman opnieuw uit bij Antwerp, contacten al gelegd'

19 augustus om 10:18

Ajax heeft interesse in Jean Butez, zo meldt transferjournalist Sacha Tavolieri. Er zou al contact zijn geweest tussen de Amsterdammers en de doelman van Royal Antwerp.

Gezien het vertrek van Gerónimo Rulli en de vertrekwens van Diant Ramaj is Ajax al langzaam aan het kijken naar een nieuwe doelman. In een eerder stadium werd de naam van Aaron Ramsdale aan de Amsterdammers gelinkt, maar die optie lijkt te hoog gegrepen. Butez zou een realistischere optie zijn.

Volgens Tavolieri heeft Ajax al contact gelegd met het kamp van Butez en heeft de club een goede relatie met Antwerp. Dat komt mede door de invloed van Marc Overmars, die bij de Belgische club betrokken is. Ook deed Ajax afgelopen seizoen al meermaals zaken met Antwerp, bijvoorbeeld door de directe transfer van Gastón Ávila en de verhuur van Owen Wijndal. Ajax bracht nog geen bod uit op Butez.

Mocht Butez uiteindelijk naar Amsterdam komen, dan lijkt dat wel voor op de bank te zijn. Remko Pasveer onderscheidt zich de laatste weken uitstekend bij Ajax. De 41-jarige doelman pakte afgelopen week vijf strafschoppen tegen Panathinaikos.