Dit is Adamo Nagalo, de nieuwe centrale verdediger van PSV

Dit is Adamo Nagalo, de verdediger van PSV die zijn debuut maakte tegen NEC

14 september om 18:15
Laatste update: 14 september om 18:15

PSV heeft na Rick Karsdorp deze zomer nog een verdediger aan de selectie toegevoegd. Adamo Nagalo kwam over van FC Nordsjaelland en werd op Deadline Day gepresenteerd in Eindhoven. Wie is deze centrale verdediger? VoetbalNieuws.nl schetst een profiel.

Wie is Adamo Nagalo?

Adamo Nagalo wordt op 22 september 2002 geboren in Adjamé, Ivoorkust en is momenteel dus 21 jaar oud. De verdediger heeft echter een andere nationaliteit aangenomen. Nagalo speelt zijn interlands voor Burkina Faso, waar hij ploeggenoot is van Ajax-aanvaller Bertrand Traoré.

Voordat Nagalo naar Nordsjaelland vertrok, doorliep hij een jeugdopleiding in Ghana. Hij maakte onderdeel uit van het inmiddels bekende Right to Dream, de academie waar Nordsjaelland een nauw samenwerkingsverband mee heeft en waar spelers als Mohammed Kudus (ex-Ajax), Ibrahim Osman (Feyenoord) en Kamaldeen Sulemana (Southampton) vandaan komen.

Sinds 2021 speelt Nagalo in de hoofdmacht van Nordsjaelland. Afgelopen seizoen speelde hij 45 wedstrijden voor de club uit Denemarken, waarin hij één keer scoorde en twee assists gaf. Zes van die wedstrijden speelde hij in de Conference League, samen met Feyenoord-aanvaller Osman. Voor Burkina Faso staat de teller op vijftien interlands, waaronder twee op de Afrika Cup van begin 2024.

Situatie en contractsituatie

De komst van Nagalo naar PSV werd langverwacht en is nu officieel. De 21-jarige verdediger bewandelt hetzelfde pad als Kudus: van Nordsjaelland rechtstreeks naar de top van de Eredivisie. De rechtspoot lag nog tot en met 2027 vast bij Nordsjaelland en bovendien was er flink wat concurrentie. Volgens Transfermarkt vertegenwoordigt Nagalo een waarde van zeven miljoen euro. PSV betaalt naar verluidt een bedrag dat door bonussen kan oplopen tot ongeveer tien miljoen euro. Nagalo tekent een contract tot zeker 2029.

Wat voor speler is Nagalo?

Nagalo is met zijn 1,85 een centrale verdediger die vrij lang en sterk in de duels is. Daarnaast heeft de Burkinees een goede crosspass in huis en is hij sterk in de lucht met hoekschoppen. Nagalo kan echter nogal eens wild in de duels zijn. In totaal pakte hij afgelopen seizoen zeven gele kaarten en één rode kaart. Die rode kaart pakte hij in de Conference League.

Debuut voor PSV

Na één serieuze groepstraining te hebben meegtetraind mocht Nagalo zijn debuut maken in het Philips Stadion. Trainer Peter Bosz liet de nieuwe aankoop vijf minuten voor tijd invallen tegen NEC.