Dit zegt Van Wonderen over de nieuwe Feyenoord-trainer Priske

Van Wonderen komt met tegengeluid: 'Feyenoord moet Priske's visie volgen'

19 augustus om 17:24

Kees van Wonderen sprak bij NOS Studio Voetbal zijn steun uit voor Brian Priske, de huidige coach van Feyenoord. Van Wonderen vindt dat de kritiek op Priske na het gelijkspel tegen Willem II veel te voorbarig is.

Volgens Van Wonderen is Priske zorgvuldig gescout en past zijn visie goed bij de club. De trainer wil dat zijn team flexibel is in systemen, wat volgens de oud-trainer van sc Heerenveen en Go Ahead Eagles de juiste aanpak is. "Priske moet zijn eigen visie blijven volgen en Feyenoord moet dat faciliteren, omdat ze voor hem hebben gekozen," aldus Van Wonderen.

Van Wonderen hoopt dat Feyenoord inmiddels geleerd heeft om consistent beleid te voeren. Hij vindt dat de club moet vasthouden aan het plan en de visie die ze met Priske hebben afgesproken. Dit zou betekenen dat het team ook blijft variëren in systemen als dat nodig is voor succes.

Priske zelf reageerde voorafgaand aan de wedstrijd tegen PEC Zwolle op de discussies. Hij benadrukte dat zijn speelwijze en formatie niet hetzelfde zijn en dat de formatie vooral bedoeld is om spelers in hun vertrouwde posities te brengen. "Het belangrijkste is de filosofie. Bij Feyenoord is het simpel: we willen dominant zijn, vooruit voetballen en agressief zijn. Ik doe geen compromis als het op mijn filosofie aankomt," verklaarde Priske. De Deense coach liet weten dat hij indien nodig terug kan schakelen naar 4-3-3, maar dat de onderliggende filosofie ongewijzigd blijft.