Derksen haalt uit naar Ajax: 'Lijkt wel een dorpsidioot, een pias'

Dit zegt Derksen over de nieuwe trainer van Ajax
19 augustus om 23:30

Johan Derksen heeft geen vertrouwen in Francesco Farioli als trainer van Ajax. Tijdens Vandaag Inside noemde Derksen de Italiaan een "pias" en een "dorpsidioot". Hij twijfelt sterk of Farioli de juiste ervaring heeft om succes te boeken in de Johan Cruijff ArenA.

Na de recente nederlagen tegen Panathinaikos en NAC Breda vindt Derksen het onbegrijpelijk dat de Ajax-directie, onder leiding van Alex Kroes en Marijn Beuker, voor Farioli heeft gekozen. Hij verwijt de Italiaanse coach zijn gebrek aan ervaring en betwijfelt of hij in staat is om het elftal naar een hoger niveau te tillen.

Volgens Derksen zou Ajax iemand met meer ervaring moeten aanstellen, zeker gezien de recente mislukkingen van Maurice Steijn en John van 't Schip. Hij vreest dat het opnieuw een verloren jaar zal zijn voor de Amsterdammers. "Farioli moet werken met spelers die normaal bij Fortuna Sittard of Willem II zouden spelen", aldus Derksen.

Daarnaast richtte Derksen zijn kritiek op de huidige selectie. Hij noemt het "armoedig" dat Ajax nog steeds vertrouwt op de veertigjarige Remko Pasveer als doelman. Volgens Derksen is het een teken dat de club ver onder het gewenste niveau presteert.