Kassa rinkelt in Zwolle: dit verdient PEC door een doorverkoopclausule aan Van den

Kassa rinkelt in Zwolle: dit verdient PEC door een doorverkoopclausule aan Van den Berg

21 augustus om 23:35
Laatste update: 21 augustus om 23:35

De kassa rinkelt. Niet alleen bij Liverpool, maar ook bij PEC Zwolle als Sepp van den Berg de overstap gaat maken van de Premier League-ploeg naar Brentford FC. Dat heeft te maken met een doorverkooppercentage en VoetbalNieuws.nl vertelt je hoe hoog die is.

Van den Berg gaat Liverpool achter zich laten. De verdediger had heel wat ploegen achter zich aan zitten, maar uiteindelijk won Brentford de strijd om zijn handtekening. VfB Stuttgart, Bayer Leverkusen, PSV en Feyenoord allemaal wilden zij de Nederlander hebben. Niemand kon echter aan de eis van het prijskaartje voldoen dat Liverpool wilde hebben behalve Brentford. Een goed bedrag lonkt daardoor voor PEC Zwolle

Hoe hoog is het doorverkooppercentage van Van den Berg voor PEC Zwolle?

Van den Berg verliet enkele jaren geleden PEC Zwolle voor Liverpool. The Reds betaalden iets meer dan twee miljoen euro, maar gaven wel een flink doorverkooppercentage toe aan PEC. Volgens verschillende media ligt dat percentage op vijftien procent en rinkelt de kassa dus in Zwolle.

Een snelle rekensom leert dat als Van den Berg daadwerkelijk voor rond de 29 miljoen euro vertrekt bij Liverpool, PEC 4,35 miljoen euro krijgt van de deal. Daarnaast was het de ploeg uit Zwolle die ook nog een opleidingsvergoeding krijgt aangezien Van den Berg jaren in de jeugdopleiding speelde. Dit bedrag zou gaan om enkele tonnen. PEC Zwolle verdient aan de transfer van Van den Berg dus bijna vijf miljoen euro.