PSV richt pijlen op international van FC Barcelona

'Update: PSV doet bod op Barça-international, Catalanen willen terugkoopclausule'

21 augustus om 17:45
Laatste update: 21 augustus om 17:45

PSV heeft zijn zinnen gezet op Mikayil Faye, de verdediger van FC Barcelona. Dit meldt het Eindhovens Dagblad naar aanleiding van Spaanse media. De Senegalees staat in de belangstelling van meerdere clubs, waardoor de concurrentie om zijn handtekening groot is.

PSV's achterhoede verkeert momenteel in een crisis. Door het vertrek van Jordan Teze naar AS Monaco en de onzekerheid rondom Olivier Boscagli, heeft de club dringend behoefte aan versterking in de verdediging. De komst van Sepp van den Berg leek lang een optie, maar hij staat nu op het punt te tekenen bij Brentford.

Faye, die nog tot 2027 vastligt bij Barcelona, is daardoor een interessante optie geworden voor PSV. De Senegalees heeft echter nog geen minuten gemaakt in het eerste elftal van Barcelona, hoewel hij al wel deel uitmaakte van de wedstrijdselectie in LaLiga.

Ondanks de interesse van meerdere clubs, blijft PSV hopen op een akkoord. Barcelona heeft laten weten dat Faye mag vertrekken, maar wil waarschijnlijk een terugkoopoptie opnemen in de deal. Dit maakt de onderhandelingen voor PSV uitdagend, aangezien ook clubs als LOSC Lille en Stade Rennes in de race zijn om het talent binnen te halen. De komende weken zullen cruciaal zijn voor PSV in hun zoektocht naar defensieve versterking.

Update: Volgens de doorgaans betrouwbare Fabrizio Romano heeft PSV een bod uitgebracht op Faye van maar liefst elf miljoen euro, die tot dertien miljoen euro zou kunnen oplopen door bonussen. Daarnaast vertelt de journalist dat Barcelona een terugkoopclausule in de deal wil verwerken van minimaal 30 miljoen euro.